marți, 28 octombrie 2014

Ai visat vreodată cum ar fi dacă ai avea super-puteri? Probabilitatea este mare ca raspunsul sa fie afirmativ. Eu imi imaginam cum ar fi sa zbor, sau sa mut lucrurile cu mintea. Mai jos va voi prezenta 16 exemple de oameni care au dezvoltat abilitati extraordinare, pe care le putem numi cu adevarat super puteri. Poate ca evoluam catre o lume in care nu exista limite.
  1. Vedere cu Raze X
Natasha Demkina
Natasha Demkina – X-Ray Vision
Natasha Demkina este o femeie din Rusia care pretinde că are capacitatea de a vedea în corpurile oamenilor. La fel ca un aparat cu raze X ea este capabilă să detecteze problemele în interiorul oamenilor și să pună diagnostic.
Natasha a fost un copil normal până la vârsta de zece ani, conform declaratiei mamei sale. La această vârstă abilitățile ei au început să se manifeste.
“Eram acasă cu mama mea și deodată am avut o viziune. Am putut vedea interiorul corpului mamei mele și am început să-i spun despre organele pe care le văd. Acum, trebuie să trec de la viziunea mea regulată la ceea ce eu numesc viziune medicală. Pentru o fracțiune de secundă, văd o imagine colorată în interiorul persoanei și apoi încep să o analizez. “, spune Demkina.

  1. Magnetul Uman
3_liew-thow-lin
Liew Thow Lin – Magnetul Uman
Liew Thow Lin este un om din Malaezia care poate lipi obiecte metalice de corpul său. Desi oamenii de stiinta nu pot detecta nimic în legatură cu magnetismul corpului său el este capabil să țină și de a echilibra o sumă unică de obiecte metalice pe pielea lui.



  1. Super memorie umana:

daniel-tammet
Daniel Temmet
Daniel Temmet este capabil să memoreze cantități incredibile de informații. De exemplu, el a fost capabil să recite Pi pana la 22514 de cifre în cinci ore și nouă minute la 14 martie 2004.

Cei mai multi savantii nu sunt în măsură să explice modul în care ei realizează abilitățile lor uimitoare, dar Daniel este diferit. El explică faptul că în mintea lui fiecare număr întreg de până la 10.000 are propria textură unică, culoare, forma. Aceste lucruri l-au ajutat să-și amintească vizual lucruri mult mai ușor ca orice persoana medie.

În experiența sa imaginea vizuală a lui 289 este foarte urât, 333 este deosebit de atractiv, iar pi este frumos. Poate că acesta este modul în care frecvența numerelor și numerologia lucreaza cu lumea logică.

  1. Omul care Nu dormea:

cant sleep
Al Herpin
Imaginați-vă ce ar fi viața dacă nu ați avea nevoie să dormiți? Știu că am pierde o mulțime de vise amuzante, dar gândiți-vă ce am putea realiza? Ei bine, Al Herpin era un om care știa acest lucru.

Al Herpin avea un tip rar de insomnie în care el nu avea nevoie să doarmă. La un moment dat în viața, a fost aparent treaz peste 10 ani. Acest lucru a atras atenția profesioniștilor din domeniul medical care au investigat în profunzime.

Ei nu au gasit nici un pat, sau loc de dormit, în casa lui Al Herpin. El susținea că mergea la locul de muncă și apoi venea acasa si citea în scaunul sau balansoar, până când era momentul de a merge la locul de muncă a doua zi. El s-a dovedit a fi în stare bună de sănătate și, de asemenea, a trăit până la vârstă de 94 de ani.

  1. Stomac de oțel:

MrEatsEverything
Stomac de oțel


Michel Lotito a fost cunoscut pentru abilitatea sa de a mânca obiecte de bază non-comestibile, fără efecte negative. El a fost văzut consumând sticlă, metal, cauciuc și alte obiecte. Nu incercati asta acasa.



  1. Poliglotul:
220px-Dr_Harold_Whitmore_Williams
Harold Williams

Este estimat că o persoană medie pe pământ are capacitatea de a vorbi 1,69 limbi. Harold Williams, pe de altă parte, a fost în măsură să vorbească 58 de limbi diferite.
Harold a fost un copil normal până la vârsta de 7 ani, când descrie că ar fi avut o “Explozie în creier”. După aceea el a învățat latina, care este rădăcină a mai multor limbi, și nu se mai putea sătura.
Si-a petrecut viața călătorind în intreaga lume, regiune cu regiune, învățând tot ce a stat în puterea sa.



  1. Ochi de vultur (20x mai acut decât un om normal):
binoculars
Veronica Seider
Veronica Seider deține recordul mondial pentru capacitatea de a putea vedea cel mai mic obiect fără asistența tehnologiei.
În 1972 la Universitatea din Stuttgart, în Germania de Vest,s-a raportat că unul dintre elevii lor; Veronica Seider are o acuitate vizuală de 20 de ori mai bună decât o persoană normală. De exemplu, ea putea identifica persoanele la mai mult de o milă distanță (1.6 km).
Orice om normal ar fi avut nevoie de un binoclu pentru a putea realiza acest lucru.


  1. Sonar Vision (Ex: liliecii, delfini):
The-Boy-with-Sonar-Vision-Ben-Underwood
Ben Underwood – Human Echolocation
Ben Underwood este o persoană extraordinară, cu abilitatea de a vedea cu ajutorul Ecolocației umane. Ben si-a pierdut vederea din cauza cancerului și este complet orb. Cu toate acestea, folosind o serie de zgomote gen clickuri Ben este capabil sa navigheze în lumea din jurul lui.


  1. Toleranță ridicată la durere:
Desigur am auzit de persoane care folosesc meditație pentru a ușura durerile nașterii, dar Tim Cridland a decis să folosească toleranța sa ridicată pentru durere ca un mijloc de performanță și de divertisment.
Tim-Cridland
Tim Cridland

“Nu este nimic anormal despre mine din punct de vedere fizic. Tot ce am făcut, m-am antrenat să fac. Aș spune că ceea ce fac este de a demonstra un fel de exemple extreme de ceea ce se poate face cu mintea ta și combinand aceasta cu corpul tau. Ai putea lua aceleași tehnici pe care le folosesc pentru a depăși durerea și să le utilizezi în propria viață pentru a vă inspira sa perseverati împotriva durerilor dinn viață de care toții trebuie să se ocupe .”Tim Cridland




10. Comunicând cu Animale:
Kevin_Richardson_with_lions
Kevin Richardson

Kevin Richardson este un sud-african animal behaviorist care a fost acceptat în mai multe grupuri de lei și clanuri de hiene.
El a rupt aproape orice regulă de siguranță din carte și spune că se concentrează mai mult pe intuiție decât cunoștințele tradiționale atunci când vine vorba de interacțiunile sale cu aceste animale sălbatice.
Imaginați-vă o lume în care am trăi cu toții în armonie cu animalele din jurul nostru.


11.  Abilități senzoriale și de recunoaștere Muzicală
images
Arthur Lintgen

Arthur Lintgen este un fizician american, care se poate uita la vyniluri și să recunoască melodia. El spune că este în stare să se uite la șanțurile și să recunoască melodia înregistrată. El poate spune, de asemenea, în cazul în care piesa este în derulare daca volumul este tare sau încet bazat pe capacitatea sa de a se concentra pe cele mai mici detalii ale discului.


12. Calculator uman:
Shakuntala_Devi
Shakuntala Devi

Shakuntala Devi a fost o femeie născută în India, cu abilitatea naturala de a calcula numere de dincolo de capacitățile umane normale. Chiar și la vârsta fragedă de 6 și fără o pregătire formală demonstra abilitatile ei de a calcula și memora în cadrul Universității din Mysore.

A fost testată de mai multe ori și a fost în stare să facă toate aceste calcule în cap. De exemplu, atunci când ea a fost testată la Universitatea din California, Berkley, unde i s-a cerut să se calculeze cu precizie rădăcina cubica din 61,629,875, și a șaptea rădăcină a lui 170,859,375 trecand testul cu brio.



13. Memorie fotografică:
images-1
Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire este un artist arhitectural britanic care se poate uita la un peisaj o dată iar apoi sa-l deseneze cu o perfectă acuratete
“El desenează frecvent orașe întregi din memorie, bazat pe scurte plimbari duble cu elicopterul. De exemplu, a produs un desen detaliat a patru kilometri pătrați din Londra, după o singură plimbare cu elicopterul deasupra acestui oraș. Desenul sau de 6 metri ce reprezinta aproape 500 kilometri patrati din New York City este bazat pe o singură plimbare cu elicopterul de douăzeci de minute “-Wikipedia


14. Alergatori pe distantă mare (160 km, doar pentru distracție):
220px-Tarahumaras1
Tarahumara


Există un grup de nativi din nord-vestul Mexicului numitit oamenii Tarahumara cunoscuti pentru capacitatea lor de a alerga distante foarte lungi. Cuvântul in Tarahumara care reprezinta denumirea lor este Rarámuri, ceea ce înseamnă “alergatori, pe jos” sau “cei care alearga repede”.
Au raportat ca pot alerga 200 mile (320 km) într-o sesiune, de obicei pe o perioadă de două zile.
Acesta nu este singurul caz de oameni capabili să alerge distanțe nebunesti de lungi. Există un om numit Dean Karnazes care a alergat 350 mile (560 km) în 80 ore și 44 minute fără de somn în 2005.




15. Iceman
imgres-2
Wim Hof
Wim Hof este un om jurul varstei  de 50 de ani, care a împins limitele frigului peste tot în lume. În ultimii 35 ani s-au confruntat cu tot felul de provocări și deține 20 de Guinness World Records.
El a urcat pe Muntele Kilimanjaro și Muntele Everest, în pantaloni scurți, a batut toate recordurile de înot în apă cu gheață, și a alergat o jumătate de maraton în deșert, fără să bea apă.
Wim foloseste o tehnica de meditatie de respiratie pe care o face astfel încât el nu simte frigul în același fel ca noi. El susține că și-a îmbunătățit sistemul imunitar și că nu suferă de niciun efect secundar din cauza băilor de gheată.
16. Super Reflexele omului
Isao Machii este un maestru japonez de iaido care are cele mai rapide reflexe din lume. El deține mai multe recorduri mondiale pentru abilitățile sale rapide de manuire a sabiei. Puteti vedea in video-ul de mai jos experimentul in care taie cu sabia o bila trasa cu pistolul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!