duminică, 26 octombrie 2014


În aceste ultime două luni ale anului, pescuitul dă cele mai slabe rezultate din an, peştii fiind retraşi la adîncime, în nămol, unde temperatura rămîne constant la circa 4 grade. Totuşi, în această perioadă sînt posibile surprize la răpitori. În aceste două luni, la pescuitul staţionar se folosesc momelile animale ca: libelule, viermuşi, rîme. La pescuitul lansat se recomandă folosirea nălucilor şi ascilante recuperate încet.
Ce pescuim în noiembrie
Babuşca şi obletul - în apă limpede, se prind cu libelule şi viermuşi;
Bibanul - în apă tulbure cu ramă mare, apoi cu peşte viu, năluci rotative mici, dandinete;
Cleanul şi mreana - la fund cu rîmă albă;
Scobarul - oferă un pescuit rodnic la momeli vegetale şi animale;
Ştiuca se dă bine la peşte viu, mai ales în bălţi şi cu lanseta la peşte mort, în montură şi năluci recuperate lent.
La mare se pescuiesc: chefal mic şi guvizi.
Ce pescuim în decembrie
Babuşca şi obletul - se pot prinde rar la apă liberă şi mai bine la copcă, cu sînge, libelule, viermuşi;
Bibanul - cade bine la copcă, mai ales imediat ce îngheaţă apa, cu peştişor viu, dandinetă, rîme, viermuşi, libelule însă mai slab ca în noiembrie;
Carasul - la copcă rar, cu libelule, viermuşi;
Cleanul - la apă adîncă, cu pluta sau la fund, cu sînge închegat, intestine de pasăre, rîme roşii, peşti vii, pîine;
Mreana - cade rar la rîmă, meduză de rocă;
Scobaru l- oferă un pescuit rodnic la momeli vegetale şi animale;
Ştiuca - dă rezultate la copcă, cu peşte viu şi dandinetă, precum şi în apă liberă şi adîncă, cu năluci recuperate lent.
La mare - guvizi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!