marți, 28 octombrie 2014

FOTO Sala Polivalentă din Cluj, inaugurată oficial! Primele competiții vor fi găzduite săptămâna viitoare

**FOTO** Sala Polivalentă din Cluj, inaugurată oficial! Primele competiții vor fi găzduite săptămâna viitoare
Sala Polivalentă din Cluj a fost luni inaugurată oficial, în fața mai multor oficialități locale și a unor sportivi reprezentativi din zonă, precum Simona Richter, laureată a Jocurilor Olimpice la judo,Ciprian Porumb, căpitan al echipei de tenis de Cupa Davis a României, Mircea Barna, sportiv care a înregistrat 50 de selecţii în naţionala de baschet a României, Eva Zorgo, multiplă campioană la atletism, şi Remus Câmpeanu, fotbalist care a purtat zece ani banderola de căpitan al echipei "U" Cluj.
Primul eveniment oficial care va avea loc în incinta impresionantului edificiu din municipiul de pe malurile Someșului este un concert al lui James Blunt, programat vineri, 31 octombrie, pentru ca primele cometiții sportive să fie deja stabilite pentru săptămâna viitoare.
Compexul este omologat pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton.
Concret, aceasta este cea mai mare sală polivalentă dinRomânia, cu o suprafață totală de 38.410 mp și cu un parking subteran de 443 locuri. La nivelul capacității, arena are 7.200 de locuri, dar se poate ajunge chiar și la 10.000 de locuri în cazul unor concerte, prin sistemul unor gradene retractabile.
Sportivii au la dispoziție o sală de fitness și una de antrenamente pentru încălzire. Deocamdată, însă, ceva probleme sunt puse de suprafața de joc, care nu este încă adaptată perfect standardelor sportivilor.
Printre elementele speciale se numără fațada dublă translucidă din policarbonat și sistemul de încălzire a apei cu panouri solare. Cel mai interesant este însă cu siguranță cubul video, care, prin sistemul Videobox HD, este format din patru ecrane uriașe cu leduri, full color, similare cu cele din NBA.
Primele echipe care vor juca în noua sală vor fi “U” Banca Transilvania (meciurile din Eurochallenge) și “U” Alexandrion(meciurile din Cupa Cupelor).
De remarcat că lucrările au început în anul 2010, dar au fost stopate la începutul anului 2012, în faza de execuţie a circa 65%, printr-o decizie a instanţei. Ulterior, ele au fost reluate, în acelaşi, în urma reluării licitaţiei, care a fost câştigată de aceeaşi firmă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!