sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Sfaturi pentru a creste pagerank
O sa va dau astazi cateva sfaturi pentru cresterea rapida a pagerank-ului
In primul rand Google PageRank este un un sistem de notare/clasificare a tuturor paginilor web de către Google, cu valori cuprinse între 1 si 10. Cu cât PageRank-ul este mai mare cu atât motorul de căutare Google va considera site-ul web ca fiind mai important.În rezultatele unei căutari pe Google, paginile web cu pagerank mai mare vor fi afişate înaintea celor cu rank mai mic.
Pentru a creste blogul tau la un pagerank frumusel; 3, 4 sau poate chiar 5 ar trebui sa stiti cateva lucruri importante despre SEO.

Lungimea unui articol

Un articol pe care google il considera de calitate ar trebui sa aiba minimum 300 de cuvinte, iar articolul trebuie neaparat sa fie original. Nu incurajez articolele scurte copy/paste. Ar fi bine din punct de vedere SEO sa folositi in fiecare articol cate un cuvant cheie. Astfel de articole google le va acorda un page rank maricel, iar imaginea/ reputatia in ochii google despre blogul tau va creste si vei fi placut surprins la pagerank update.

 Tag-urile articolelor

Punct important pentru indexarea de catre google pe anumite cuvinte sau grupuri de cuvinte cheie. Cuvintele chie (tagurile) trebuie sa aiba legatura cu subiectul din articol. Ele pot fi sub forma unor grupuri de cuvinte ( ex: cresterea pagerank-ului, sfaturi pentru cresterea pagerank-ului ) sau simple cuvinte cheie ( ex: SEO,pagerank ). Este foarte gresit daca la un articol pui taguri gen: are,care,de,iar,trebui,simple etc.

Backlinkurile

Aceste backlink-uri sunt acele link-uri de pe alte site-uri/bloguri care duc catre blogul tau. Ele se pot acumula prin mai multe metode. Link exchange este una dintre cele mai folosite metode de backlink, astfel cel care are link-ul tau pe blogul lui iti transfera tie link juice, si invers (tu ii transferi la fel). O alta metoda de a acumula backlink este comentarea altor bloguri, astfel in formularul de comentare vei completa un camp cu adresa url a blogului tau.
Nu faceti greseala de a va inscrie in directoare web, deoarece google nu incurajeaza directoarele web, ba mai mult va penalizeaza destul de drastic. De la pagerank 4, poti ajunge la pagerank 0.

Social media

Se refera la retelele de socializare precum facebook/ twitter/ google+
Parerea mea este ca aceasta metoda de promovare este eficienta doar pentru cresterea vizitatorilor, inclusiv cititorilor. Este important in ce moment al zile alegi sa promovezi articolele pe retelele de socializare. Daca alegi sa promovezi articolele noaptea, sa zicem 12, 1, 2, 3, cu siguranta nu vei avea nici un vizitator, sau poate cine stie, se vor uita 2-3 oameni….. dar daca alegi sa postezi pe la amiaza sau dupa ora 5 sigur vizitatorii de pe retelele de socializare vor fi mai curiosi de postarea ta. De exemplu eu postez pe facebook atunci cand am peste 50/60 prieteni online in acel moment, acesta este un beneficiu pentru cresterea vizitelor pe blog.
Recomand folosirea butoanelor de facebook like & share/ twitter si google+ pentru fiecare articol in parte. Si o pagina facebook pentru blog nu strica ;)
Cam atat a fost. Multumesc pentru ca ati citit pana aici si astept multe pareri sincere.
Si insist sa lasi un comentariu despre aceste sfaturi pentru cresterea pagerank-ului

Un comentariu:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!